Optimot. Consultes lingüístiques - Llengua catalana

anfós
[pl. -ossos]

m. [ZOP] [LC] Peix de la família dels serrànids, de cos robust i boca molt grossa, de fins a 1 metre de llargada i 60 quilos de pes, de color bru rogenc amb taques disperses més clares, molt sedentari, de carn molt apreciada (Epinephelus guaza).
[ZOP] anfós bord [o anfós jueu] Peix de la família dels serrànids, de cos robust i allargat, de fins a 80 centímetres de llargada, de color bru vermellós, amb taques més obscures i més clares irregulars i nebuloses, amb algunes ratlles fosques darrere els ulls en els individus adults i amb 8 o 9 ratlles obscures ondulants sobre el cos en els individus joves, amb el maxil·lar inferior prominent (Mycteroperca rubra).
[ZOP] anfós llis Peix de la família dels serrànids, de cos més aviat allargat, normalment de 50 a 80 centímetres de llargada, de color gris brunenc, més fosc al dors, tirant a groguenc al ventre, amb una gran taca daurada a cada flanc, sols visible a l'animal viu, en els individus adults, i amb 5 o 7 ratlles longitudinals obscures en els individus joves (Epinephelus alexandrinus).
[ZOP] anfós ratllat Fase juvenil de l'anfós bord.
[ZOP] anfós rosat Anfós bord.
Institut d'Estudis Catalans
Abreviacions